Thursday, 29 November 2012

utk TOBY mama


toby...

npe wat mama papa cmnie..
x cian ke kt mama..
da dkat 2 mggu mama x tdo mlm sb toby..
toby tlg la sihat..
mama pnt la..
papa pon pnt cri duit nk ubtkn toby..

mama syg toby..
mama x tau cmne hdup mama xde toby nti..
papa nk amk toby pon mama x bg..
sb mama syg toby..

tp toby tlg la sihat..
x syg mama ke..
mama pnt jge toby tgh sakit..

mama tnsion ngn keje mama y mlmbak..
tesis mama y bhn x ckup lg..
tgal sbln mama kne siapkn tesis mama..
tp time nie plak toby sakit..

pg td..
time tgh exam..
tbe2 mama dpt msg dr antie mimida..
"toby cirit birit lg"
trus mama blik pecut laju2..

mama x tau nk wat cmne..
stress sgt..

mama byk keje..
byk mslh..
toby tlg la sihat..
kurgkn mslh mama..

toby kalo mama nges toby msti duk sblh mama..
tgok je mama nges x kelip2..
tp npe toby x pjuk mama?
toby pny prgai sme jek mcm papa toby..
=_=

tp x ksh pon.. 
y pntg mama nk toby sihat..
mama da nk final nie..
kalo toby still sakit, ssh la mama nti..
pls toby tlg sihat utk mama..

mama syg toby

Tuesday, 13 November 2012

gmok tp epy ^_^


i'm getting fatttttt !!!

erghhh!!
tensen2..
sume sb rummet aku y cute miut tu la
blik dr muar ahd klmarin tbe2 prsoaln y kuo dr mulut mimida,
"npe pipi ko nmpk mcm mkin brisi"
!!!!!

pipi tlg la be nice..
=_='

tp org kate, gmok tnde bhagia
of cos im epy right now !!
hohohoho
epy epy epy
wlupon duit xde
o.0


sori syg muke awk nmpk sparuh.. hoho

tata !!

Monday, 29 October 2012

mtk mf?


post kali nie dtujukn khas pd awk awk awk n awk
y katenye mau mtk mf

aku mmg sgt sng mfkn org 
tapi !
oleh krn aku ssh sgt nk lupekn sgalanye
aku rse korg kne mtk mf dgn cre aku

kalo korg btol2 ikhlas nk mtk mf kt aku, bole..
tp bkn dgn cre komen kt blog, fb, msg kt hp or lain2..

tp dgn cre.....
PERGI JAUH DR HDUP AKU DAN DR HIDUP ORG2 SKELILING AKU
kalo bole, ckit pon aku x nk dgo cte psl korg lg
jgn muncul wlu sdetik pon dlm hdup kami

nmpk kejam bkn?
tp kalo dfikir balik..
dgn cre nie lbh tbukti keikhlasan mtk mf tu drpd mrayu2 dgn mulut
dgn cre nie lbh mghormati kami

bygkn kalo korg still thegeh2 ade dlm hdup kami
ape prasaan kami?
tak tenang
so cre ini trbaik

aku bkn jht
cume aku inginkn hdup tnpa gangguan lg
sori tp cre nie y aku wt kt org2 y da sakitkn ati aku dulu
tmsok ex2 aku
deds y aku xpnh jilat ludah aku balik
aku boleh epy tnpa org2 y pnh sakitkn ati aku
drpd bdendam or bgdoh,
bek aku lupekn trus dan anggap korg x pnh muncul dlm hdup aku

tlg hormati kami
beri aku hidup dgn khidupan aku
kami bole hepy even tnpa korg

mf mgkin post kali nie agk kasar
tp satu aku mtk
try utk think POSITIF

thanks

tata

Thursday, 25 October 2012

bukit tinggi pon jd




da tgok tige2 gmbo tu??
bkn nk kate ape la kn..
tp niat di hati tringggiiiiinnnnnn sgt nk g bukit tinggi nie

die pny style cm kt paris kn?
waaa da la dr kcik smpn impian nk g paris..
hmmm

mimpi mimpi mimpi

* x masal ltk gmbo nie.


Thursday, 18 October 2012

model? myb not now


oooohhhh myyyy gooooodddd !!

tkejut ari nie ble pg2 ade inbox kt pesbuk..
inbox pon tkejut??
bkn sbargan inbox ok..
haha
dr sorg owner or tauke tudung telah mpelawa aku utk mnjadi model utk tdung2 die..
wah !!
pelik bkn?
tkejut bkn?

katenya skali dtg, die akn bg rm50 sbgai byaran..
kre aku keje kt butik die la sbgai model..
kononnye..

dan aku pon dgn x sabarnye mbritahu bdk bilik aku dan boypren aku dan x lupe aku bgtau ibu..
mreka sgt mnyokong aku utk trima job tu..
ibu kata, x pela skali skala nk mrase..
dan x sgka si DIA bole sgt bstuju dgn bnde nie..
sgt sgt sgt bsyukur..
sb minat aku mndpt sokongan dr die..
sgt hepy !!

ptg tu aku kata OK kt akk tu sbgai tnda aku stju utk jd model die..
tp ble mlm, aku inbox akk tu "akk, better akk cri org len la ye.. sy rse sy x dpt la jd model tdung2 akk"..

org akn kata bodo btol sb aku tolak twran tu..
ade byaran plak tu..
tp..
tuhan jek tau knp aku ubah fikiran..
knp aku smudah itu mnolak twaran bhrga tu..
mmg tu y aku tggu slame hdup aku..
tp mgkin bkn rzeki aku kali nie..

the end

...........................


Sunday, 14 October 2012

babai


jom !! 
ika nk stop fb, nk stop blog wat smntra wktu..
smpai hati ika mula ceria, sgala jnis stress da hlg, smpaiii dunia ika jd tenang smula..
bru ika akn aktif blik sume bnde nie..

skrg nie, semuanya sakit.. smuanya stress..
semua bnda pon x kena..
so sblom jd pape, lbh baik ika cabut dlu.. 

tata







trauma hati


kalau la aku mampu utk pejamkn mata..
aku rela ianya trpejam slamenya..
apa guna aku celikkn mata jika hnya mampu melihat keperitan dan kesedihan yang berlaku..

aku punya hati..
tp banyak memendam..

trauma ku dgn msa lmpau , msih blom lg lenyap..
knp perlu diukir trauma yang baru??

sakitnya tuhan saja yang tahu..
tp aku x mampu bbuat apa2..
hanya mampu diam dan bserah agar kebisuan ku ini suatu hari akan di balas dgn snyuman yang x trhingga..
 tp smpai bila..
smpai bila hrus aku mnunggu utk ku kecap kbhagian itu..

aku cuba mnerima kamu seadanya..
tp sejujurnya hati ini perit bila kamu trus mlakukn ssuatu tnpa mmikirkn prasaan aku..
aku terlalu gmbira hidup dgn kau..
sb aku tau walau mcmna skalipun, kau akn trus brusaha buat hari ku ceria..

aku penat menangis sorg diri..
memendam sorg diri..
x mampu utk diceritakn pd ssiapa pun..
org kata luahkn drpd pendam sndri..
tp pd sape utk aku luahkn??
tiada sapa..
aku hnya mmpu bdoa dan
stiap mlm, sblom aku tidur, di dlm gelap, aku akn mnangis sndri.. 
dan aku trus trus trus bdoa kpd Tuhan..

krn aku tahu, Allah Maha Mendengar lg Maha Mengetahui isi hati stiap hambanya

Friday, 28 September 2012

sendiri


ok
mlm td stress gler
dgn tjuk tesis
dgn mcm2 pk
dgn lapar 
dgn sunyi y tramat sorg2 kt umh

smua tu mbuatkn aku termenangis sorg2 dlm bilik
dan mengenangkn nasib

sendiri...

*esk g kmpus mate lebam
=_=

Sunday, 16 September 2012

impian


mcm y kte tau, msing2 ade impian trsndri..
dan x dinafikn aku juge ade impian dan cte2 aku..
tp mgkin blom smpai msenye utk aku capai sume impian tu..
xpela..
mgkin ade hkmah dlm sume y tjadi nie..
Allah tau ape y trbaik utk hmbanye..

sbgai org y sgt mgambil brt thdp 'die'..
aku sgt sgt sgt bbangga ats kjayaan die..
die da cpai impian die dan hmpir kpd ksluruhannye..
aku bangga mjdi org y die sayangi..
bangga dgn bakat y die ade..

wlupon sbnrnye aku lbh suke die ke arah bidang tkwando..
tp aku tau tu minat die..
dan aku sedar, aku ade wat silap dgn mghalang die pegi dlm pmilihan wakil ngara dlm sukan tkwndo ari tu..
dan aku x dtg mse plawanan die satu ketika dlu..
sdgkn tu hari trindah die sb die mndpt naib johan dlm ptndingan tu..
mgkin itu silap aku..
aku ragu2 pd die dlu..
aku halang die utk buktikn bakat die..
dan skrg aku mnesal..

jadi, aku tebus kkesalan n ksilapan aku y silam dgn mnyokong die utk trus mlibatkn dri dlm bidang nyanyian..
itu minat die.. impian die.. bakat die..
dan aku x kn sia2 kn lg kmampuan y ade pd die..
even hati nie berat, tp aku tau.. Allah ade.. Allah tau ape y trbaik utk hmbanye..
kalau dgn cre ini dpt mndktkn lg jodoh kami, aku bsyukur dgn kptusan y aku wat..
tp kalau dgn cre ini dpt mnjarakkn lg hbungan kami, aku redha wlupon sakit..
sb smua y blaku, ade hkmahnye..

ibu kata, jgn halang ape die nk wat.. tggu sjauh mne kjujuran n ksetiaan die..
ade jodoh, x kmane..
semua tu kuasa tuhan..
* thanks ibu..

dan skrg aku tau xde gune aku halang ape y die nk..
sb jodoh bkn aku y tntukn..
aku hnye mampu bdoa..
kalau die utk aku, dktkn lah kami..
dan kalau die bkn jodoh aku, brilah kami y terbaik..
dan berilah aku kkuatan..

impian aku? biarlah tkubur bgitu saje..
yang penting aku dpt jge ati org2 y aku syg..

 aku bangga ats kjayann die..
tahniah NORSHAHRIL BIN SABARUDDIN
x sabo nk tgok awk kt tv 
^_~



sgt sygkn kamu




Friday, 17 August 2012

selamat hari raya 2012


samat ari raye di ucapkn pada semuaaa y mbce blog nie..
^_^



nie ucapan raye dr aku, prince ragdoll dan toby..

y ats hasil karya aku..
y bwh hasil karya prince ragdoll..

haha
dua2 pon same la..
y pnting ucapan dr kami y sgt ikhlas..

SAMAT ARI RAYE !!

Wednesday, 15 August 2012


kbnyakkn org salu tulis blog time mrh or time epy kn..
 haha
cm tu jgk la ngn aku..
kali nie mmg aku nk luah abs2 lah !
nk bce, bace.. 
xnk bole kuo.. cpt2 kuo..
sbb pns ckit nieh..
eh bkn pns ckit..
pns byk !!!

ok la.. mule dr zmn e_y..
smpai zmn a_ _ _
smpai zmn r _ _
smpai zmn a_ _ _ _ _
smpai zmn strusnye dan smpai skrg..
TAK PENAH BERUBAH !!!!

aku da stoker dr dulu lg daaa
semua aku smpan..
smpai la psword da di tukar
haha

semua aku tahan..
semua aku smpan..
smpaikn bdk umh aku pon die nk ngayat..
y peliknye knp y kne ayat tu pon mlayan..
bole x aku nk kata y korg tu _ _ _ _ _ 

aku pnt la..
trauma !
sakit ati !
mgkin slame nie aku diam jek ape jd pon..
ape pon jd, aku ttp jgk mgalah
itu y sng nek kpala

tp tlg la.. 
ssh sgt ke nk hrgai aku
pnt aku bkorban mcm2 n pnt aku sparuh mati hrgai ko
knp ko x bole

pling hinanye, npe lyanan utk aku x special dorg?
npe ek..
bosan mgkin

oi
ckup2 la tipu aku
kte knl bkn baru smggu
knp ssh sgt nk SETIA
knp ssh sgt nk HARGAI aku
x ckup ke slame nie ape aku da korban utk ko

kau mmg jenis org x reti kng budi !!
kalo aku x stalk, mmg aku x kn sedo kau nie cmne orgnye
dr dulu lg mcm2 tuhan da tnjuk..
tp aku buta !
aku mkn jek ape ko ckp..

ble di tnye, kau jwb dgn mnipu
mcm la aku x tau..
da abs kaji dah sblom tnye ko pon..
tp pelik, sndri wat slh, tp die plak y frust..
owh cm bese la, sje nk cri slh aku..
slh sndri nk ttup..
nk tuding jari kt org len jek..
pling truknye, x pnh mtk mf plak tu..
haha
xpe la.. aku nk bgtau y aku x kn mfkn ko pon..
even ko x mtk mf..
sb byk sgt slh ko y aku mfkn..
kali nie mmg aku x dpt nk mfkn..
da byk simpan derr..
sakittt

ok la.. fb ko..
sukati ko nk wt pe..
tp kalo kt fb, fb jek la..
npe smpai miang nk tuko2 no fon..
x pnh kot webcam ngn aku.. 
tp ngn dorg?
wah...

aku hrp ko x kn nyesal..
n aku hrp aku pon x kn nyesal..

slmt brjuang !

*post nie akn di edit lg utk di tmbh ketidakpuasan ati aku kalo2 aku trigt nk tulis.. haha



seriously da TAWAR.. !!

bkn sekali.. da byk kali jadi..

bye

Thursday, 9 August 2012

4 thn !!


salam rmadhan sume..
n salam aidilfitri y akn mnjelma x lme jek lg..

kali nie nk kabo kn kt korg y ari nie genap 4 thn aniversari ktorg..
nmpk mcm skejap 4 thn tu.. sbb satu agka jek kn..
tp pny la ssh utk aku harungi tempoh tu..
sbb ade jek PENYIBUK y dtg tnpa diundang..
hahaha
bio lah..
y pntg slagi aku mampu pthnkn, aku akn pthnkn..
thnks 'kamu' bg byk kngan slame 4 thn nie..

ok la.. itu saje la..
x de feel lg nk tulis blog..
lgpon kne lyn TOBY !!
toby sgt kuat mkn.. sume bnde pon die nk mkn.. n kuat berak jgk..
huhu
^^

rindu..
sayang...
cinta...
kamu...
sangat2...
sepenuh ati..



Wednesday, 1 August 2012

hati wahai lah sabar

sabar lah wahai hati...
TAPI wahai 'kau' !!

perlu diigtkn ye bhwasanya hati aku nie x bole lame sgt simpan ssuatu y bnama sabar..
smpai masanya kalau da byk sgt simpan sabar, bole mletop kau tau..???
agk2 la.. kalau sikit bole la derr.. nie da byk kot.. da mluap2 kot..

jgn igt kau sorg ade hati... AKU pon ade hati y da pnuh dgn rasa sakit hati oke!

Wednesday, 6 June 2012

Sunday, 3 June 2012

isi mse y lpg sgt nie jp..


motif?? 
huhu.. sje kn.. ari tu blik muo.. so amk gmbo puas2 !!
utk mgisi mse lpg..
toink toink 











!!! hoho !!!
... tata ...

Tuesday, 1 May 2012

....................
.............................
....................................
............................................

i know he didn't love me as much as he love her...

..............


Sunday, 26 February 2012

saya kuat! ;D

btol org kata kn.. kesabaran tu mmg perlu.. ksabaran tu jgk la mlambgkn kite nie kuat..
tiap kali kte bsabar, tuhan akn bls dgn kebaikn..
dan bgitu jgk la dgn aku..
slma nie aku kuatkn diri utk bsabar.. dan skrg aku rse sgt sgt tramat amat bahagia..
aku rsekn y ksabaran aku slama nie mmg brbaloi..
kalo la org bole tgok snyuman aku, slebar ini ^___________^
lg lebar sbnrnye ok..

so korg jgn la mrungut bile brsabar..
itu x sabar nmenye ok..
korg kne btol2 ikhlas bsabar..
pasti ade ganjarannye nti..
ssh2 dhulu.. sng2 kmudian..

jatuh cintaaaa..
wahahaha!!

peace!



Saturday, 14 January 2012

nk pegi duluuuuu...

haloo...!!

xd pape pon.. cume nk gtau wt mse nie ika x nk update blog dah..
nk lari jauuuhhhhh jauuuhhhh...
nk bg releks dluuu...
bru dtg blik..
oke??

huhhuhhuhuhu
 tata!!