Friday, 28 October 2011

photoshoot last wednesday...







thnks a lot lot lot to my hunny bunny hubby syg PRINCE RAGDOLL as de photographer
love u much3 lah!

peace 
^_^

Thursday, 27 October 2011

jom PD..

halooo...
ok..msti korg da bese g pd kn..
bgitu jgk aku..huhu..
wlupon da kerap g pd n ntah x tau ape bnde lg nk wt kt pd tu, tp kami sukeeee g pd..
sb pd da mcm slh 1 tmpt prlepakan ktorg tme buhsan..hoho
kalo dlu lg la..bole kata tiap mlm tiap siang mlepak kt pd..
eh..tme mlm bes tau..angin sejuk spoi2 bhase gitu..
so..ari tu ble tah..x igt..ktorg g mnuju ke pd..
utk mlepakkn diri..
di bwh sudah trsedia gmbo2 comel kami..
so slmat menjeling..huhuhu


patin y da mle wat aksi agk mnggile ckit..hihi

ida santeekkk


lynkn jek la kannnnn haha



ok..balak saye mule kpnatan.. ^_~

dan saye prlu mnemaninye di sisi.. cewah!





ok..jom g pd!!
tata

Wednesday, 26 October 2011

melaka...

hello sume..
di keboringan nie, ade mood nk mgupdate blog..
so kali nie nk cter la tntg cter bpe mggu lps pny nie..
x igt la ble..
asalnye, dorg2 nie nk dtg muo, nk jmp my ibu..
nk tny psl assignmnt dorg..
almklum laa...dorg kn bdk kaunsling..nk jmp kaunslor..
so aku cdgkn bek jmp ibu aku jek..
sng..x ya nk rasmi2 sgt..wt kt umh jek.. huhu
so dorg pon stuju..bmula la pjalanan ktorg ke muo..
lps slesai dorg pny asgnment, ktorg2 pon amk la ksmpatan mlencong ke melaka..
sbnrnye tjuan mlencong ke melaka jgk sb nk bwk belated bsday boy saye tu g mlancong..
haha..sonok wlupon kjap..x ckup mse..g pon da ptg..
so...mls nk mnaip..tgok gmbo jek la ek..
hihi




 patin y comel... ^_^


dgn patin y cute ble tgh kata 'tigeee' n ida y cun lg manis..




suke gmbo nie wlupon x jd ok..







patin suke patung jepun tu ye..

saye syg die...bkn ckit...byykkkk ok... ^_~

xtually byk lg..tp pnt kot nk mguplod byk2..
huhu...
so sekian..
tata


Wednesday, 19 October 2011

knp aku senang menangis..??


Pernahkan anda tertanya-tanya kenapa seorang perempuan menangis hanya kerana seorang lelaki? 
Mungkin sebab anda sudah terbiasa dengan auta bahawa perempuan memang suka menangis...

Seorang perempuan takkan menangis dengan mudah, 

tetapi hanya apabila dia mula menyintai anda, dia mula merendahkan egonya untuk anda semata-mata kerana anda. 
Apabila dia menangis di hadapan anda, Apabila dia menangis kerana anda,
Pandanglah matanyaBolehkan anda rasakan apa yang dia rasa? Pernahkah anda CUBA untuk memahami apa yang dia rasa?
Fikirkan…Berbaloikah dia menangis, Dihadapan anda, Hanya kerana anda?
Dia menangis bukan kerana dia lemah, Dia menangis bukan kerana dia kasihan atau simpati, Dia menangis,Kerana dia tidak lagi mampu untuk menangis didalam hatiKesedihan yang dirasainya menjadi semakin berat untuk disimpan. 
Guys,Cuba ambil masa untuk berfikir, Jika si dia menangis hanya kerana anda, Mungkin sudah tiba masanya anda fikir kembali di mana silap anda, Kerana hanya anda tahu jawapannya. Fikirkan,Kerana suatu hari nanti,Ianya mungkin terlalu lambat untuk menyesal, Atau terlalu lambat untuk mengucapkan “maafkan saya…”
Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda membiarkan dia menangis keseorangan. Beradalah disisi dia, menemani dia, kerana dialah yang akan setia dengan anda sehingga akhir hayat anda.
Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda meninggalkan dia selagi dia masih memerlukan anda. Kerana anda akan merosakkan hidup dia. 
Guys, jangan pernah mengungkapkan rasa cinta anda kepada seorang perempuan selagi anda belum benar-benar yakin dan sedia untuk bercinta. Kerana anda hanya akan membuatkan si dia menangis dan sengsara...
Mudah bagi seorang perempuan untuk berpura-pura melupakan cinta lamanya terutama cinta pertama, tetapi bukan mudah untuk membuang parut dalam jiwanya...

* copy paste
^_~

Thursday, 13 October 2011

sekadar renungan...

salam..


Cuba lihat kalendar untuk tahun 2012... 1 Ramadhan pada tahun 2012 jatuh pada 20 Julai iaitu hari Jumaat, jadi 3 Ogos 2012 bersamaan 15 Ramadan juga pada hari Jumaat. Sama dengan satu hadis Nabi SAW tentang huru hara besar yang akan terjadi pada tengah malam pertengahan Ramadhan iaitu hari Jumaat 15 Ramadhan di bumi ini. Huru hara yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur... Satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dari langit, bukan kiamat tetapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3, yang tinggal hanya 1/3 shj. ( Menurut kajian NASA, pada 21-12-2012 satu planet yg yang dikenali planet X akan melintasi bumi ) Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 itu? Adakah peristiwa itu akn berlaku pada 2012?? Hanya ALLAH yang Maha Mengetahui.. Yang penting kita perbanyakkan ibadat dan berdoa agar kita termasuk dlm golongan yg dilindungi Allah, jika mati biarlah kita mati dlm Islam dan beriman.. Apa pun, peristiwa itu pasti akan berlaku mengikut hadis Nabi SAW di bawah.. Dari Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahawa Rasulullah SAW bersabda: Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan itul...". Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah? " Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jumaat, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jumaat di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan solat Subuh pada hari Jumaat, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: " Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus ", kerana barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa". (Al Hadis)


Wallahualam samada benar atau tidak.Minta pada mana2 yg alim hadis dpt
merungkai persoalan samada benar atau tidak.
Oleh: Tarmizi Abd Halim



Sunday, 2 October 2011

nk sgt !!

hello sume..
ape bnde y nk sgt tuh??
nk tau ape?
ini haaa....


ini la..idaman hati jiwa raga aku...
huk huk..!!
nk sgt seyh..
x tau npe ati nie naaakkkk sgt..
haha

lg2 ble nmpk awek nie pkai..perghh..lg la meraung2 ati aku nk kn ksut nie sb gadis btudung pon bole ape pkai boots..
( sori..gmbo nie tlh di copy dr blog smeone utk mnunjukkn ksut boots y dipakainye )

peace!!