Thursday, 11 August 2011

kejahilan aku tntg kcantikn -_-

hai..
kali nie nk cter tntg kcntikn..ops..bkn tntg kcntikn ok..tntg kjahilan ak mgenai kcntikn..huh..agk biadap juge ye tajuk kali nie..
tp x pe..aku nk cter jgk..
sb ble da dkat 4bln tperap dlm umh ngn xg mne2 nie,mke aku y cntik nie..eh,cntik ke?x la sgt..tp alhmdulillah la..haha~ hah,mke aku nie da mle la dhuni jrawat2 kcik y x tau cmne nk hlgkn..nsib bek kkt dahi jek..hei jrawat,kalo ko mle sntuh pipi aku,siap la kau..!
ok..sgt tensen ye mlyn krenah jrawat2 aku..tp ak x tau cmne nk buang dorg sb x tau nk gne produk ape utk hlgkn dorg..gne oxy?bkesan ke??T3?cm x cye jek..xkn nk mkn tomato kot..aii,sjak ble plak aku pnh mnelan syur?tomato 2 sayur ke buah??ahh bg aku ianye sayur sb salu brada dlm msakn..buah len jrg2 jek dlm msakn kn..ade korg nmpk epal dlm lauk asam pdas??xde kannn...
dah..kalo cre tradisional utk hlgkn jrawat,mmg aku tolak awal2 sb kbnyakn cre tradisional mggunakn sayur..so bye2 jek la..hoho
ok..kalo cre gne produk2 kt iklan,kt watson sume 2,bole pkai ke??da la gne duit..mhl plak 2..mntang2 msok tv,mahal plak..kesannye ntah ok ke x..
aii...cmne nk cri ubat buang jrawat??yela..slame nie aku x pnh risau nk cri ubat jrawat sb mke aku xd pnh pon tumbuh jrawat2 bgai nie..
kali nie,dorg dtg plak..nk bkenalan ngn aku kot..huh!

eh ye x ye...
korg nk tau x..smlm aku bru tau y kite kalo lps cuci mke kne pkai toner..
erk??ape 2??
n jgk moisturiser..
alamak..ape bnde nie??
aku slame2 hdup aku,aku juz knl pncuci mke aku jek..iaitu safi balqis..hihi
byk kn jnis2 y kne tepek kt mke..tp aku cume knl 1jek..tu y wrne biru botol jnis trbalik kt blakg 2..
y len aku x tau ape bnde..n ape kgunaan dorg..

tu jek la y aku gne spnjg hayat aku 21 taun nie..n salunye lps cuci mke 2,aku trus tepek bdak compact silky white aku y aku gne since form4..eh, form4 ke form3 ek??x igt la..tp tu jek la bdak y aku gne n xnk tuko2 smpai skrg sbnye die murah n aku slesa..huhu
aku gne y blakg die tulis no 06..huhu..

pas tepek bdak nie,aku trus la pkai eye liner y aku beli dr Avon..
tp dlm gmbo nie brow pny..aku xgne brow..aku gne eye pnye liner..hihi..aku ske gne wrne brown sb nk matchingkn ngn bijik mata aku y sedia smulajadi wrne hazel nie..ntah ikot ibu ke ayah bijik mata nie..rsenye dua2 kot..haha..

den akhir skali,aku serlahkn bibir aku gne lipice sheer color..y lisa surihani pkai tu..bnde nie aku gne sjak taun 2008 n x tuko2 jnama len smpai skrg..
aku gne y ade gmbo bibir 2..y ade gmbo strobery 2 aku x ske sb rse strobery..kang spnjg mse asik nk mnjilat bibir aku kang..haha

ha tu jek la 'brg kosmetik' aku..cuci mke safi balqis perfect10,bdak cmpact silky white,eyeliner kaler brown n lipice sheer color..
tu jek 'mkeup' aku x kre la nk g mne pon,g dating ke,g kmpus ke,tu jek la y ade kt mke nie..
bnde kjadah y len aku x pnh knl n x pnh gne..
tringin jgk nk try gne foundation ke,merah2 pipi tu ke,kaler2 mata tu,maskara tu pon ade jgk tringin nk pkai..tp ssuai ke kalo aku pkai??x ke pelik nti mke aku kalo mkeup?
cmne nk mke up?cmne nk pilih fondation sgala bgai tu?ade ssape bole tlg ajo?

tp nk beli bnde2 jadah tu msti kne duit..bf ksygan aku tu plak cm x stuju jek aku mke up..die kata 'sdgkn x mkeup pon duit x ckup,ape lg kalo da start mke up'..aii..btol jgk ek..
tp mne y pnting??mke up ke?or soping baju beg kasut shawl?
arghhh!! da tntu la baju ksut sume tu y lg pnting..
ngeh ngeh ngeh..
xmke up pon x pe..
org kata aku da natural beauty..erk?haha!! eh x eksen ea..knyataan..bdak2 umh y tiap pg tgok mke aku y bru pas bgon tdo pon kata bnde sme..so,syukur la alhmdulillah kn..
hihihi..
^_~
ok da jauh mgarut..
 so skrg juz pk cmne cre nk buang jrawat kcik2 y ade di dahi aku nie..huh..
wat bodo jek ke?da la nk raye nie..kang bf ksygan nk dtg umh jauh2 tu,kne la cntik2..hihihihihihhi
aii...pening pk psl jrawat..mgkin sb ble kt umh nie aku x bpe jge sgt mke aku..yela,da duk umh,aku x pkai pape kt mke..kalo kt sna,aku kn rjin bjln..ble pas cuci mke,trus aku pkai bdak cmpact aku tu n kuo..ble kt umh nie,mcm x bese plak nk pkai bdak cmpct tu dlm umh..aku lbih slesa x ltk pape kt mke ble dlm umh..so da dkat 3bln lbih nie aku x ltk pape kt mke,tu y jrawat2 kcik nie mle nk 'gantikn' bedak cmpact aku tu kot..
eiishhh!
org kata jrawat x muncul kalo kite x tensen..tp cmne nk buang tensen kalo jrawat punce tensen tu x dpt dibuang2..huh!
pening pale aku.....
pape pon,aku msih epy sb berat aku msih 45kg wlupon 3bln lbh duk tperap dlm umh..hihihihihi (xd kne mgena)
dan aku jgk bsyukur sb alhmdulillah aku dikurniakn wajah y smpurna..
heeeeeee
^_^


ok trover plak ltk gmbo..huhu..
peace!

8 comments:

  1. hoho. takpe dah cantik dh. klu awk nk tawu sy neyh hnya pakai pencuci muka+bedak compaq je. senang ! :)

    ReplyDelete
  2. haa..sme la..cume sy tmbh eyeliner n lipice..hihi..tp natural beauty lg bgos kn..so nti time dating x la amk mse lme sgt nk tepek mcm2 kt mke pas solat..huhu

    ReplyDelete
  3. ezy..kamu lg cntik tahu x..putih..n snyum kamu cntik.. :)

    ReplyDelete
  4. nedy,, kte tagged awk tau... tgk kat blog kte.. :) mari berQuestion&Answer... :) btw, thnks..hehe

    ReplyDelete
  5. http://misschewmilk.blogspot.com/2011/08/saya-di-tagged-oleh-zul-untuk-jawab.html

    ReplyDelete
  6. nedy...hye2.. ape kate letak shout box kat blog awk...senang nak borak2 ngan kamu :)

    ReplyDelete
  7. hee...ok..nti kite wt demi ezy kn..huhu..tp nti la ye..dlm proses..blom ade mood nk lyn blog nie..hehehe ^_^

    ReplyDelete